Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν σιγά σιγά και ήδη όσες έχετε μικρά παιδάκια έχετε στολίσει και το σπίτι ανάλογα. Στις ωραίες πιατέλες που έχετε, συνήθως βάζετε μελομακάρονα ή κουραμπιέδες.
Εμείς όμως σας έχουμε μία εύκολη συνταγή για να γεμίσετε το σπίτι με πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια!

ΥΛΙΚΑ:
• 400 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ή βανίλια
• 200 γραμμάρια κρέμα τυρί.
• 30 -35 φουντούκια.
• 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.
• Τρούφα σοκολάτας
• Τρίμμα καρύδας.
• 30 ξυλάκια (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Θρυμματίζετε σε μούλτι ή με μίξερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
• Ανακατεύετε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι την κρέμα τυριού μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
• Όταν γίνουν μια ενιαία μάζα τα πλάθετε σε μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια και τοποθετείτε στο εσωτερικό τους από ένα φουντούκι.
• Τα απλώνετε σε ένα πιάτο και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν.
• Ετοιμάζετε την σοκολάτα λιώνοντας την σε μπεν μαρι .
• Βγάζετε τα μπαλάκια από το ψυγείο και καρφώνετε από ένα ξυλάκι στο καθένα.
• Βουτάτε κάθε σοκολατάκι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και μετά το βουτάτε στην τρούφα ή στο τρίμμα καρύδας , μπορείτε να αφήσετε μερικά μόνο με την σοκολάτα .
• Όταν λιώσετε την σοκολάτα την αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει πριν βουτήξετε σε αυτήν τα μπαλάκια για να μην λιώσουν.
Είναι έτοιμα! Καλά Χριστούγεννα!
Από το sintagi.gr
Πηγή: http://www.mothersblog.gr/fae-paidi-moy/item/13582-syntagi-gia-ta-pio-laxtarista-xristougenniatika-sokolatakia#ixzz2o6QTrMwy
Εμείς όμως σας έχουμε μία εύκολη συνταγή για να γεμίσετε το σπίτι με πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια!
ΥΛΙΚΑ:
• 400 γραμμάρια μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα ή βανίλια
• 200 γραμμάρια κρέμα τυρί.
• 30 -35 φουντούκια.
• 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.
• Τρούφα σοκολάτας
• Τρίμμα καρύδας.
• 30 ξυλάκια (προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Θρυμματίζετε σε μούλτι ή με μίξερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
• Ανακατεύετε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι την κρέμα τυριού μαζί με τα θρυμματισμένα μπισκότα.
• Όταν γίνουν μια ενιαία μάζα τα πλάθετε σε μπαλάκια σαν μικρά κεφτεδάκια και τοποθετείτε στο εσωτερικό τους από ένα φουντούκι.
• Τα απλώνετε σε ένα πιάτο και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσουν.
• Ετοιμάζετε την σοκολάτα λιώνοντας την σε μπεν μαρι .
• Βγάζετε τα μπαλάκια από το ψυγείο και καρφώνετε από ένα ξυλάκι στο καθένα.
• Βουτάτε κάθε σοκολατάκι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και μετά το βουτάτε στην τρούφα ή στο τρίμμα καρύδας , μπορείτε να αφήσετε μερικά μόνο με την σοκολάτα .
• Όταν λιώσετε την σοκολάτα την αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει πριν βουτήξετε σε αυτήν τα μπαλάκια για να μην λιώσουν.
Είναι έτοιμα! Καλά Χριστούγεννα!
Από το sintagi.gr
Πηγή: http://www.mothersblog.gr/fae-paidi-moy/item/13582-syntagi-gia-ta-pio-laxtarista-xristougenniatika-sokolatakia#ixzz2o6QTrMwy
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου