Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Σφίγγει ο κλοιός για 1,5 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα - Οικονομία

Ιδιαίτερη προσοχή στα εν ακινησία οχήματα.
Πρώτο ΘΕΜΑ online : Σφίγγει ο κλοιός για 1,5 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα - Οικονομία

Το νομοσχέδιο αφορά στο νέο τρόπο εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων που πλέον θα εντοπίζονται ηλεκτρονικά. Από τις 15 Απριλίου ξεκινούν οι διασταυρώσεις στοιχείων και η αποστολή των προστίμων. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται ηλεκτρονικά. 
Το υπουργείο ξεκινάει άμεσα τον ηλεκτρονικό εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και την αποστολή των σχετικών προστίμων. Το πρώτο πρόστιμο είναι 250 ευρώ και για να ασφαλιστείς πρέπει να το εξοφλήσεις. Αν μετά από αυτό δεν ασφαλιστείς μέσα σε 8 ημέρες, ακολουθεί νέο πρόστιμο 500 ευρώ, μαζί με αφαίρεση πινακίδων, άδειας και διπλώματος. Για να τα πάρεις πίσω πρέπει να ασφαλιστείς και να πληρώσεις και το δεύτερο πρόστιμο. 
Για να αποφύγεις τα πρόστιμα, πρέπει να ασφαλιστείς ή να καταθέσεις πινακίδες, πριν σου κοινοποιηθεί το πρώτο πρόστιμο. Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται άμεσα, αφού το υπουργείο εκτιμά ότι θα εισπράξει 300 – 400 εκατομμύρια ευρώ από αυτούς που δεν θα προλάβουν να ασφαλιστούν. 
 
 «Για να αποφύγει κάποιος τα πρόστιμα που προβλέπονται θα πρέπει να ασφαλίσει το αυτοκίνητο του έως τις 15 Απριλίου ή να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας»  
 
 Πως θα εντοπίζονται τα ανασφάλιστα οχήματα 
  • Όσοι βρίσκονται ανασφάλιστοι θα ειδοποιούνται με επιστολή ώστε να ασφαλίσουν το όχημά τους εντός 8 ημέρες, αφού πρώτα πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ. 
  • Αν μέσα στις 8 ημέρες δεν ασφαλίσει κάποιος το αυτοκίνητό του, τότε ειδοποιείται η Αστυνομία για τα στοιχεία του παραβάτη και του επιβάλλει πρόστιμο 500 ευρώ. Επίσης, του παίρνει το δίπλωμα οδήγησης και την άδεια κυκλοφορίας για 10 ημέρες, τα οποία για να τα πάρει πίσω θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο των 500 ευρώ και να ασφαλιστεί.  
  • Από δω και πέρα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα διασταυρώνει τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο τα στοιχεία των οχημάτων που έχουν άδεια κυκλοφορίας με εκείνα που διατηρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για οχήματα που έχουν ασφαλισμένα
Ιnfo: Εάν εμπλακείτε σε ατύχημα και έχετε ανασφάλιστο το αυτοκίνητο σας, θα σας πάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για 2 χρόνια και αν το ξανακάνετε θα σας τα αφαιρέσουν για 3 χρόνια. Για να τα πάρετε πίσω θα πρέπει και πάλι να έχετε ασφαλίσει το αυτοκίνητό σας και να έχετε πληρώσει όλα τα πρόστιμα που προβλέπονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου