Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αμύγδαλα: θρεπτικά, νόστιμα και με πολλές χρήσεις



Στην Μάδυτο τα συναντάμε παντού και οι νοικοκυρές τα χρησιμοποιούν σε γλυκίσματα. 
Είναι από τους πιο γευστικούς και ωφέλιμους για την υγεία ξηρούς καρπούς, τα αμύγδαλα αξίζουν την προσοχή μας και θα πρέπει να έχουν μια σημαντική θέση στη διατροφή μας.
Γνωρίζετε πόσο ευεργετικά για την υγεία μας είναι τα αμύγδαλα; Είναι το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είδος ξηρών καρπών. Επίσης είναι νόστιμα και μπορούμε να τα καταναλώσουμε με διάφορους τρόπους.
Με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και πολλά ακόμη σημαντικά συστατικά, τα αμύγδαλα αποτελούν ένα σνακ-θησαυρό!
Ωφέλιμα για την υγεία
1. Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Όσοι καταναλώνουν ξηρούς καρπούς πέντε φορές την εβδομάδα, έχουν περίπου 50% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με μελέτες.
2. Μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη
Τα αμύγδαλα έχουν θετική επίδραση στα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με κλινικές μελέτες.
3. Προστατεύουν τα τοιχώματα των αρτηριών από βλάβες
Έχει βρεθεί ότι τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στη φλούδα των αμυγδάλων, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε, μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων (έρευνα του Πανεπιστημίου Tufts) 

4. Τα αμύγδαλα βοηθούν στην οικοδόμηση γερών οστών και δοντιών
Ο φώσφορος στα αμύγδαλα, βοηθά στα γερά και υγιή δόντια και οστά.
5. Παρέχουν υγιή λίπη και βοηθούν στην απώλεια βάρους
Αν και οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά, έχει βρεθεί πως όσοι έτρωγαν περισσότερους, ήταν πιο λεπτοί κατά μέσο όρο από εκείνους που δεν κατανάλωναν σχεδόν ποτέ.
Επίσης, όσοι έτρωγαν ξηρούς καρπούς, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες να πάρουν βάρος από ό, τι εκείνοι που δεν έτρωγαν ποτέ ή έτρωγαν σπάνια, έδειξε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 8865 ενήλικες.
6. Τα αμύγδαλα εμποδίζουν την αύξηση του σακχάρου του αίματος και της ινσουλίνης μετά τα γεύματα.
7. Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
Τα αμύγδαλα περιέχουν ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη, θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ.
8. Βοηθούν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος
Τα αμύγδαλα συμβάλλουν στην αύξηση του πνευματικού μας επιπέδου και στη μακροζωία.
9. Είναι αλκαλικά: Τα αμύγδαλα είναι οι μόνοι ξηροί καρποί και μία από τις λίγες πρωτεΐνες, που είναι αλκαλικές. Όταν το σώμα σας δεν είναι αρκετά αλκαλικό, υπάρχει κίνδυνος οστεοπόρωσης, κακής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, μειωμένης ενέργειας και αύξησης του σωματικού βάρους.
Μάθετε ακόμη…
http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/17080/amugdala-threptika-nostima-kai-me-polles-xriseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου